laupäev, 24. november 2018

Cicada Market

Lõunasöök oli meil eile hotellis ja valisime taipärase nuudliroa. Menüüs oli märge, et autentne. See oli täitsa hea ja teistmoodi.


Kõikide meie ampsude üle pidas arvestust tuvi, kelle oli ühel jalal kõik varbad puudu ja teisel üks varvas. Tatsas tähtsa näoga ringi ja luges ampse 😝


Nagu enne kirjutatud sai, siis käisime eile õhtul Cicada Marketil. Asub meie hotellist ca 8-9km kaugusel ja sai mindud hotelli shuttle bussiga.
Aega kohapeal olla oli 2h kuniks buss taas järgi tuleb.

Cicada Marketisse saab hotellist 2x nädalas, reede ja laupäev kuigi bussijuhi sõnul on market avatud 3x nädalas. Piisas täiesti ühest korrast, rohkem sinna ei roni. Õnneks ei pidanud transpordi eest maksma. 
Seal ringi liikudes jäi mulje nagu see oleks  segu mingist muusikafestivalist ja Kalamaja päevadest. Suurem ala oli toiduala. Erinevad letid ja erinevad toidud. Osta sai ainult kupongidega. Üks kupongirida oli 100BH, millel oli 50, 20, 20, 5, 5 mini kupongi. Eraldi n 5 või 10 ei saanud osta. Muidugi olid kõik söögid erinevates vääringutes n 85 või 135BH. 

Valisime enne kupongide ostmist toidud välja, et väga palju kuponge järgi ei jääks. Siiski lõpuks jäi 20BH väärtuses kuponge ikkagi kätte. 20BH on siis tavaline nö tipi summa, mille eest tegelikult mitte kusagilt midagi osta ei saa. Käisime ka seal ringi, ehk õnnestub kasvõi mõned ananassiviilud osta ja ikkagi ära kasutada, aga jäävad siiski Tibile näidiseks, et ka selliste asjadega saab siin maksta 😀
Kupongidest veel, need kehtivad ainult samal päeval kui soetad, templid pannakse peale, seega ei saa neid kasutada ka siis kui järgmisel päeval tagasi lähed ja lisaks juurde osta. Järgi jäänud kuponge rahaks tagasi vahetada ei saa.
Söögi alalt söögiga välja minna ei tohtinud, mis on ka loogiline. 

Õhtusöögiks valisime praetud riisi mereandidega. Ma suutsin pool ära süüa ja rohkem mitte, mereannid muidugi nokkisin kõik välja 😆 aga muus osas ei olnud eriti miski maitseelamus, vähemalt oli odav.


Musta kassi päeva puhul, jalutas seal ringi minipanter 😊 ilus läikiv pikkade käppade ja kitsa näoga must kass, kes tõesti oligi oma välimusel nagu panter. Pilti kahjuks ei jõudnud teha, aga mjäuu sain temalt kätte küll 😎

Muu Marketi ala oli nagu väiksem, st kaubavalik oli väga väike ja kaup rohkem selline kohalike brändikunstnike kaup. Suht kallis ja mitte selline nagu muidu muudel marketitel pakutav. Oli käsitööehteid, -salle, -kotte, t-särke kui ka niisama riiulividinaid, mis tolmu lihtsalt korjaks 🤨

Seal oli ka erinevates nurkades elavat muusikat, pisikeses nö amfiteatrit meenutavas osas käis ka muusikal auru teemal. Etendus oli tai keeles, aga seinale projitseeriti ka inglise keelne tõlge. Ei jäänud seda pikalt vaatama, kuna asus söögi alale väga lähedal ja sealsetest pliitidest tuli nii palju sooja, et ei jaksanud.

Ühe külje peal oli ka koidega tiik. Ok tiigiks on seda palju nimetada, betoonist kandiline kanal, kus siis koid olid. Koid ujusid ägedalt järgi kui edasitagasi käia 😁


Praegu on väga suur probleem plastiku ja muu rämpsuga, mida ookeanisse satub või üldse loodusesse. Siis Cicadas oli installatsioon, mis tehtud prahist. Ilmselt merest korjatud prahist, kuna oli kujutatud mereelukaid, keda see plastik vägagi kahjustab. Kuna Tai on väga kilekotilembeline rahvas ja mingit pakendiringlust neil ei ole, siis oli hea näha, et siingi üritatakse teha teavitustööd. Ei tea küll kui paljude inimesteni see siin jõuab, aga algus seegi. 
Pärast läksime Marketi lähedal asuvasse poodi ja seal pakendati me ostud kahe teineteise sisse pandud kilekotti ... mnjaaah





Kuna mõlemad Marketid (nii Cicada kui Night) on suht turistikad, siis otsisin siinkandis ka sellist marketit, mis oleks mõeldud rohkem kohalikele ja leidsin Grand Marketi. Ükspäev tuleb see ka siis üle vaadata, äkki on elamust rohkem ja saab ka vürtse koju kaasa osta. Grand Market asub kusagil Night Marketi ja Cicada vahepeal, tuleb logistika paikka panna.

Eile oli siin ilus apelsini kuu 😄 suur ja oranž



Video kuust sai videokaameraga ilusam, aga seda saab siis kunagi tulevikus reisivideost näha.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar